27 Ocak 2020 Pazartesi

Zerdeçallı taze otlu zeytinyağlı bakla yemeği tarifi






Tarif defterimden;
Zerdeçal, taze soğan ve sarımsağın çok yakıştığı baklanın zeytinyağlı yemeğini mevsimi bitmeden deneyin derim.
 
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
 
Malzemeler:
1 kg bakla
Yarım limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy kırmızı soğan, yemeklik doğranmış
5-6 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
1 parça taze zerdeçal, pirinç tanesi gibi doğranmış
Yarım portakal suyu
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı un
Yarım demet dereotu, yıkanıp incecik doğranmış

 
 
Yapılışı:
*Baklaları ayıklayıp (kararmamaları için) yarım limon suyu eklenmiş suda bekletin.
*Taze soğan ve sarımsakları ayıklayıp yıkayarak baklaların boyutunda doğrayın.
*Zeytinyağının 2 kaşığını ve kırmızı soğanları tencereye alıp orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun. 
*Taze soğan, sarımsak ve zerdeçalı ilave edip 2 dakika daha kavurun.

 
*Baklaların suyunu süzüp kavrulan malzemelere ekleyerek karıştırın. 
*Portakal ve limon suları, tuz, pul biber ve unu ilave edin. Üzerine dereotunu serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. 
*Ocağı kapattıktan sonra kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirip ılındıktan sonra arzunuza göre sarımsaklı veya sade yoğurt ile servis yapın.
 
Afiyetle sevgiyle kalın…
 



9680407f9bcc40a7b67cf0155f376dc9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder